Gå till innehåll

Rekommendera Poster

Lycksele kretsen planerar nu inför vårens och sommarens aktiviteter. Vid vår kommande årsstämma redovisas mera viktig information om våra humlor o bin. Vi vill särskilt uppmärksamma NF riks överklagan av KEMI:s beslut att ge dispens för fortsatt spridning av det inom EU förbjudna bekämpningsmedlet neonikotinoider. Vi får hoppas att föreningen vinner i detta ärende. Vi måste rädda de utrotningshotade pollinerande insekterna. Se kretsens skrivning i textfilen.  Se i bifogad fil:

NF Lse Insekter 20190314.docx

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 månad senare...

Bra lokalt initiativ Skellefteå kretsen!

Det är ju även av en global angelägenhet. Alltså en överlevnadsfråga, en rättviseaspekt med en folkhälsogrund (giftfri miljö).

Sverige, svenska Riksdagen, har för flera år sedan antagit 16 st Miljökvalitetsmål, däribland mål nr 16: "Ett rikt växt och djurliv", nr 13: "Ett rikt odlingslandskap" och nr 4: "Giftfri miljö". Mål nr 12: "Levande skogar" skall  också inräknas i den strävan. Miljömålen, med den inriktningen, gäller för all verksamhet, även areella näringar, som ex: jord- o skogsbruk. De är även tidsatta. Tyvärr går det för långsamt att uppnå dessa. Naturskyddsföreningen måste trycka på, vi får inte ge upp. ( bra att se att många unga människor engagerar sig för miljöfrågorna, ex Greta Thunberg ) . En förstärkning av miljöarbetet kan också ses nu i  Agenda 2030 med de 17 st globala målen för hållbar utveckling. Alltså många saker måste göras både lokalt och globalt.( här finns många argument som vi kan använda).  Miljöförändringarna och miljögifterna hindras inte av några nationsgränser.

Att strunta i ekosystemet och miljöfrågorna ger ingen "tillväxt" i våra samhällen, snarare tvärtom !!

Se upp för kampanjer som sker nu, på nätet, och i samband med kommande EU-val, som nedvärderar/förringar miljöaspekterna och dess betydelse för planeten.

Blomrika marker har minskat kraftigt under de senaste 60 åren, 95 % av arealen är nu utpräglat blomfattiga marker, som monokulturellt jordbruk på åkermark, tätortsbebyggelse samt tät produktionsskog åstadkommit. 

Torgny Forsgren

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2019-04-29 på 12:17, Kristin Allebrink säger:

Hej här i bifogad fil kan den som är intresserad läsa texten till Skellefteförslaget

Skellefteförslaget.docx 12 kB · 1 download

Klockrent @Peter Lugnegårdoch @Kristin Allebrink! Ser att ni skrivit något på facebooksidan, men delningen blev inte så bra och bilden syns inte. Dela gärna igen. Det bästa skulle vara att skriva några rader på hemsidan och använd den bilden som "utvald", och därefter dela från hemsidan till Facebook.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i denna tråd...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...

Viktig information

För att använda forumet måste du godkänna våra Användarregler och Integritetspolicy